Hoe ontstond deze tocht?

In het voorjaar van 2016 maakte ik kennis met de stichting Ledro4life. Deze stichting stelt zich als doel om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor specifieke onderzoeken naar de ziekte ALS. De stichting organiseerde op 5 mei 2017 voor de vijfde keer een ATB- en wandelevenement in Val di Ledro in de Italiaanse Dolomieten.

Aan dit evenement nam ik in 2016 voor het eerst deel. Als mountainbiker combineerde ik mijn sportiviteit met een goed doel. Het was een prachtige ervaring in een nog mooier gebied dan ik me kon herinneren uit de zestiger jaren toen ik met mijn ouders naar dit gebied rond het Gardameer ging. Prachtige uitzichten tijdens een mooie tocht en een geweldige sfeer.

Tijdens mijn verblijf ontstond bij mij het idee om ook een jaarlijks terugkerend evenement rondom Eindhoven te organiseren. Niet iedereen kan tijd vrij maken voor zo’n reis naar Italië.
Weer thuis sprak ik een van de bestuursleden van Ledro4life en stelde de vraag; waarom organiseren jullie niet iets gelijksoortigs in Brabant? Het antwoord was kort maar duidelijk ‘wat let je? Graag zelfs!’ Met die boodschap ging ik aan de slag samen met bevriende MTB fietsers. We maakten plannen over hoe, waar en wanneer de MTB avondtocht ging plaats vinden. Na intensief overleg en planning vond onze eerste tocht plaats op 12 november 2016. Met een opkomst van meer dan 170 deelnemers waren we voor zo’n onbekend evenement zeer tevreden.

Driek Verdonk