19 oktober 2019

De route in 2019

Promotiefilm voor de tocht in 2019

Gefilmd tijdens de tocht in 2019

Een lot uit de loterij

Jumbo schonk ons een aantal Max Verstappen F1 wagens en ook Kwaremont stelde diverse leuke goodies voor onze loterij beschikbaar.

Impressie 2019 onderweg

Nu ook ‘jeugdtoer”

Voor kinderen van 8 tot 12 jaar organiseren we, onder begeleiding, van 20.00 – 20.45 uur een toer over het speciaal aangelegde parcours op het sportpark. Aanmelden tot 19 oktober via info@alshetlichtuitgaat.nl. De deelname aan deze toer is gratis. Het dragen van een helm én toezicht van een van de ouders per kind is verplicht. Eenvoudige verlichting is voldoende. Na afloop ontvangt iedere deelnemer een leuk aandenken.

Fraaie buff voor iedere deelnemer

Gulle sponsor geeft ons 500 buffs die wij de 19e mogen weggeven.Foto’s Connie Sinteur

Connie maakte samen met Yvonne maar liefst 989 foto’s tijdens de tocht van 19 oktober 2019. Een hele mooie weergave van alle verrassingen die op de rijders wachtten tijdens hun rit. Kijk op de website van Connie via deze link of zij ook van jou een mooie actiefoto maakten. Van iedere bestelde foto gaat € 0,50 naar “ALS het licht uit gaat”.
Een kleine greep uit haar foto’s:

Deelnemers aan het woord

Afgelopen zaterdag heb ik mee gefietst met de ATB avondtocht in strijd tegen ALS. Dankjewel dat ik mee mocht doen. Wat een perfect georganiseerde tocht en zo passend voor het doel waarvoor gefietst werd. Volgend jaar ben ik er weer en draag ik m’n steentje weer bij.
Eric Mekes

Het was een toffe route.
Jeroen de Haas

Geweldig genoten van de hele tocht??
Noortje Dingen

Dank jullie wel allemaal en speciaal Driek!! Het was fantastisch?
Lukas Beneken

Top Driek!
Rutger van de Zanden

De foto met ons vieren zou ik nog doorzetten naar jullie. Bedankt voor de super georganiseerde tocht en de fantastische ambiance en aankleding. Tot volgend jaar!
Twan Ampting

Enorm bedankt voor jullie inzet, wij als rijders hebben genoten. Net klaar met het schoonmaken van mijn MTB?
Richard Meuken

Sluit ik me helemaal bij aan, we hebben genoten!
Ingemar Lubbers

Super georganiseerd weer! Volgend jaar weer aanwezig? Bedankt aan de organisatie en alle vrijwilligers!
Wesley Welvaart

Het was erg leuk en goed georganiseerd. Bedankt.
Marcel van Bemmel

Bedankt allemaal voor jullie feedback.
de organisatie

Verbeterd spatbord / startnummer

Van onze sponsor StickerCompany uit Eindhoven krijgen we dit jaar 500 startnummers voor op de fiets tijdens de rit, en ja met gemakkelijke tyraps. De bordjes zijn van dikker materiaal, zodat ze zeker een jaar als spatbord gebruikt kunnen worden. ALS je geen reclame wil rijden voor onze tocht of de kleur niet past bij je fiets? Draai dan je bordje om bij montage en je hebt een grijs exemplaar. Mooi zo’n accessoire voor je ATB voor de komende winter.

Editie 2019 bracht meer op dan verwacht

Het opgehaalde bedrag direct na 19 oktober 2019 was € 5.500. Later, tijdens de jaarwisseling 2019/ 2020 bleek het zelfs € 8.195,79. Dit bedrag kwam tot stand na alle toegezegde sponsorgelden en donaties. Tussen kerstmis en nieuwjaar overhandigde Driek Verdonk de cheque van 2019 symbolisch aan Jan Zuring, die ons boegbeeld is.

Een groot deel van dit bedrag brachten de 430 deelnemers bijeen die van start gingen tijdens de vierde editie van “ALS het licht uit gaat”. Jan Zuring sprak een kort woordje en las zijn gedicht voor, dat hij speciaal schreef voor de derde zaterdag van oktober. Daar werd iedereen even stil van.

Na het startsein zette zich een sliert van licht in beweging onder begeleiding van de band “Sjok” op weg naar de vele muzikale verrassingen, lichtshows en parcours met hindernissen.

In het bos was het op sommige plaatsen flink soppig. Gelukkig was het droog en de temperatuur aangenaam. De mountainbikers kwamen onder de modder, met een ‘big smile’ op hun gezicht terug in de kantine. Daar wachtte een kipburger. Onder het genot van een glas Belgisch bier werd het nog een mooi feestje met muziek van DJ’s P&R. Wat ook dit jaar weer bleek, op mountainbikeschoenen kun je prima dansen.

Wij bedanken alle deelnemers voor hun aanwezigheid. En voor alle vrijwilligers, samen met jullie maakten wij er weer een succesvol evenement van. Bedankt en hopelijk 17 oktober 2020!

Eindhovens Dagblad schreef in de krant van 21 oktober 2019 ook een mooi artikel over ons evenement.

https://www.ed.nl/eindhoven/als-het-licht-uit-gaat-duistere-fietstocht-in-eindhoven-voor-onderzoek-naar-spierziekte~a7bf9594/cb=a028deee7caa1bb4555decd09ac5d294&auth_rd=1