20 oktober 2018

Dit is een overzicht van de route. In het donker weet je dikwijls helemaal niet waar je bent.

Ook dit jaar een brandweer

Maar dan een klassieker “met dank aan de vrijwilligers van de brandweer Eindhoven

Kwaremont

Het Belgisch fietsbiermerk, heeft toegezegd dit jaar zowel in de kantine als op de baan nadrukkelijk aanwezig te zijn. Dit kan alleen maar de gezelligheid bevorderen.

Trialbike demonstratie

Om de tijd te doden voor de start en de adrenaline wat te onderdrukken, zullen Henrik Kloeg en Joep van Steijn een trialbike demonstratie geven. Henrik en Joep zijn Brabantse talenten die beter op een wiel over een hindernis komen, dan velen van ons met twee wielen. Als ons dat al lukt.

Scan&Go

Onze derde editie zal geen wachttijd meer opleveren bij het inschrijven!! De inschrijftafel is o.a. bemand met twee scan&go apparaten. Dus schrijf je vantevoren in en neem je barcode mee.

Posters

Op diverse plaatsen waar ATB rijders komen hebben we posters opgehangen, bij de Hut van Mie Pils, op de ATB baan van Best en het Joe Mann Paviljoen. Boven op de Gulberg in Nuenen. En de Vresselse Hut in Nijnsel.

Van nummerbordjes tot spatbord

Dit jaar krijgen de eerste 400 deelnemers een nummerbordje wat je kunt gebruiken als spatbordje. Je kunt je startnummer aan de bovenkant gebruiken of je draait het om en dan is een grijs exemplaar. Ook dit bordje wordt verzorgd door de Sticker Company. De getoonde foto’s zijn van het proefmodel.

Fietsshirt

Er is een kleine hoeveelheid fietsshirtjes gemaakt. Voor diegene die er een wil? Ze zijn op 20 oktober te koop voor 30 euro. Merk AGU met voor en achter bedrukking van ons logo en reclame van de sponsor Reklatex.

Instagram

Sinds september 2018 zijn wij ook te volgen op Instagram via de link https://www.instagram.com/alshetlichtuitgaat.nl/
Wil je ook foto’s plaatsen op Instagram in relatie tot ons evenement? Gebruik dan #alshetlichtuitgaat in je tekst.

PR Lakebike24 op 2&3 juni 2018

Het weekeind van 2 en 3 juni was een deel van de organisatie van “ALS het licht uit gaat” actie tijdens LakeBike24 in Best.We reden in twee teams mee en werden respectievelijk 5e en 10e in de 6 uur marathon. Natuurlijk konden we het niet laten om onze ATBtocht van 20 oktober onder de aandacht te brengen.

Clip voor maten

Beste bezoeker van deze site, als je op deze site bent gekomen heb je op een of andere manier iets met de ziekte ALS. Er is een nummer en clip gemaakt door de band After Years met een zeer toepasselijke tekst misschien wel leuk om er even naar te kijken.

Editie 2018 bracht € 4.051,56 op

Maar liefst 343 deelnemers van de Atb-avondtocht “ALS het licht uit gaat” brachten dit bedrag bij elkaar. Daar zijn we trots op! We kijken allemaal terug op een geslaagd evenement. Dit kon alleen maar tot stand komen door het grote aantal sponsoren en de vele vrijwilligers. Ieder jaar willen we de tocht aantrekkelijker maken door er nog een schepje bovenop te doen. Het totaal opgehaalde bedrag is weer hoger dan vorige jaren. En wat wij zeker zo belangrijk vinden is dat de ziekte ALS weer onder de aandacht werd gebracht.
Jan Zuring ontving onlangs uit handen van Driek Verdonk de symbolische cheque.
Het opgehaalde geld gaat naar Ledro4life, een stichting die zich als doel stelt om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor de bestrijding van de ziekte ALS.
Zij organiseren voor de zesde maal een mountainbike/ wandelevenement op 3 mei 2019 in Italië. Een aantal organisatoren van “ALS het licht uit gaat” nemen ook deel aan dit evenement. In Pieve di Ledro overhandigen zij de cheque aan de stichting Ledro4life.
Kijk voor meerdere informatie op www.ledro4life.eu en meld je aan voor de nieuwsbrief.
Zonder tegenbericht houden wij je op de hoogte over het evenement ALS het licht uit gaat.

Glow effect bij de waterzuivering

Op de waterzuivering bouwt een kunstenaar, Rob van Rooy o.a. van Glow Eindhoven, in een van de gebouwen een licht en geluid show. Dit gaat er fraai uitzien! Voor de veiligheid zullen we in dit pand even van de fiets af moeten. Maar dan kun je er ook beter van genieten. In het pand zal ook de verlichting op de fiets uit moeten! Dit in verband met het effect.

Autostickers

Ook dit jaar heeft de Sticker Company de mooie 25 autostickers verzorgd. En vanaf 24 september zullen deze op 25 auto’s op de achterruit te zien zijn.

Banners

Op verschillende plaatsen, zoals bij de Velosoof en langs de Rondweg bij de Atletiek Baan en bij diverse Atb tochten zullen onze 6m lange banners hangen. Dit om toch zoveel mogelijk deelnemers te trekken op 20 oktober.

DJ Peter

De DJ van afgelopen jaren is verhinderd. DJ Rini bracht ons in contact met DJ Peter.

Locatie IJzeren Man

Het aankomend talent DJ GijsB staat te popelen om op zaterdag 20 oktober zijn muziekkeuze over de IJzeren Man te laten galmen. Elke rijder kan onder genot van een ‘licht’ alcoholisch drankje genieten van zijn kunnen.

Editie 2018

Wat kun je verwachten tijdens de avondtocht ‘Als het licht uit gaat’? in een vorige editie reed je met je fiets door een wasstraat dat het schuim je om de oren vloog. Werd je al eens verrast door vioolspel in het bos dat nog ver naklonk toen je er voorbij was? Kreeg je weleens een consumptie aangeboden door Pierlala de dood? Fietste je al eens tussen 20.000 frambozenstruiken door waar je alles op mocht eten wat er nog aanhing?

Al fietsend met je ATB, kom je op markante plekken in het groene gebied ten noordoosten van Eindhoven. Met eigen fietsverlichting beleef je deze avondtocht op een bijzondere manier. Door de landerijen van ‘n herder zul je schaapachtig worden nagekeken. Het bizarre terrein van de Waterzuivering is op zich al een mooi decor in de route. De verkenners verrassen ons zeker weer op hun terrein met obstakels en hindernissen. De afsluiting van de tocht is wederom in de sfeervolle kantine van Atletiek Eindhoven.

De opbrengst van deze ATB avondtocht komt voor 100% ten goede aan de stichting Ledro4life. Zij doneren het geld aan projecten van de stichting ALS. Alle sponsoren en de eigenaren van de terreinen die we doorkruisen leveren zonder daarvoor kosten in rekening te brengen hun producten en diensten. Eindhoven Atletiek stelt hun kantine en baan ter beschikking voor dit goede doel. Zelfs een deel van de baropbrengst.

De organisatie bedankt alle vrijwilligers en sponsoren die dit evenement mede mogelijk maken.

Geslaagde editie 2018

Zaterdagavond 20 oktober om 18.30 uur, meldden de eerste deelnemers aan de Atb-avondtocht “ALS het licht uit gaat” zich al. De toertocht was een nog groter succes dan vorig jaar! Waar vorig jaar regen de fietsers behoorlijk parten speelde, hadden zij nu droog weer en een aangename temperatuur.
Aangemoedigd door onder andere Jan Zuring en onder muzikale begeleiding van de Koorenbouters uit Dordrecht, gingen uiteindelijk 345 deelnemers van start.

Alle inspanningen en hulp van onze vrijwilligers en de financiële bijdragen van de sponsoren wierpen hun vruchten af. De deelnemers waren het na afloop grondig eens: het was weer een mooie tocht, met onverwachte momenten en locaties. Waterschap de Dommel overtrof zichzelf. Zij hadden dit jaar zélf een parcours over het terrein van de waterzuivering uitgezet. Al fietsend door de pomphal genoten de fietsers van een geweldige lichtshow. En zo waren er meer ludieke momenten. Houd de website van www.alshetlichtuitgaat.nl en YouTube in de gaten voor de after-movie die binnenkort gepost wordt.

Na afloop werden alle deelnemers getrakteerd op een gesponsorde hamburger van Bakx food en konden zij stoere verhalen uitwisselen onder het genot van een goed glas Belgisch fietsbier, Kwaremont. Op een verzoeknummer aan de DJ werd zelfs even gedanst.

Noteer alvast de derde zaterdag van oktober 2019 in jouw agenda om weer geld bij elkaar te fietsen voor onderzoek naar de oorzaak en behandeling van de slopende ziekte ALS!
Het bedrag dat dit jaar bij elkaar gefietst is, wordt binnenkort op deze site gepubliceerd.

Namens de organisatie,
Driek Verdonk

Reportage Studio040

Mountainbiken voor de spierziekte ALS
Een parcours met hindernissen die op een mountainbike wordt afgelegd.

En ook nog eens in een donker Eindhoven. De tocht ‘ALS het licht uit is’ werd door honderden deelnemers gefietst en de opbrengst gaat naar onderzoek voor de bestrijding van de spierziekte ALS.

De fietstocht werd voor het eerst gereden in Italië. Initiatiefnemer Driek Verdonk heeft ‘ALS het licht uit is’ naar Eindhoven gehaald. In totaal werd er deze editie zo’n 4000 euro bij elkaar gefietst voor het goede doel.