Klik op deze link voor de reportage die Studio040 van onze tocht maakte.

Maar liefst 343 deelnemers van de Atb-avondtocht “ALS het licht uit gaat” brachten dit bedrag bij elkaar. Daar zijn we trots op! We kijken allemaal terug op een geslaagd evenement. Dit kon alleen maar tot stand komen door het grote aantal sponsoren en de vele vrijwilligers. Ieder jaar willen we de tocht aantrekkelijker maken door er nog een schepje bovenop te doen. Het totaal opgehaalde bedrag is weer hoger dan vorige jaren. En wat wij zeker zo belangrijk vinden is dat de ziekte ALS weer onder de aandacht werd gebracht.
Jan Zuring ontving onlangs uit handen van Driek Verdonk de symbolische chequeALS het licht uit gaat opbrengst 2018 comp
Het opgehaalde geld gaat naar Ledro4life, een stichting die zich als doel stelt om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor de bestrijding van de ziekte ALS.
Zij organiseren voor de zesde maal een mountainbike/ wandelevenement op 3 mei 2019 in Italië. Een aantal organisatoren van “ALS het licht uit gaat” nemen ook deel aan dit evenement. In Pieve di Ledro overhandigen zij de cheque aan de stichting Ledro4life.
Kijk voor meerdere informatie op www.ledro4life.eu en meld je aan voor de nieuwsbrief.
Zonder tegenbericht houden wij je op de hoogte over het evenement ALS het licht uit gaat.

Zaterdagavond 20 oktober om 18.30 uur, meldden de eerste deelnemers aan de Atb-avondtocht “ALS het licht uit gaat” zich al. De toertocht was een nog groter succes dan vorig jaar! Waar vorig jaar regen de fietsers behoorlijk parten speelde, hadden zij nu droog weer en een aangename temperatuur.
Aangemoedigd door onder andere Jan Zuring en onder muzikale begeleiding van de Koorenbouters uit Dordrecht, gingen uiteindelijk 345 deelnemers van start.
Alle inspanningen en hulp van onze vrijwilligers en de financiële bijdragen van de sponsoren wierpen hun vruchten af. De deelnemers waren het na afloop grondig eens: het was weer een mooie tocht, met onverwachte momenten en locaties. Waterschap de Dommel overtrof zichzelf. Zij hadden dit jaar zélf een parcours over het terrein van de waterzuivering uitgezet. Al fietsend door de pomphal genoten de fietsers van een geweldige lichtshow.  En zo waren er meer ludieke momenten. Houd de website van www.alshetlichtuitgaat.nl en YouTube in de gaten voor de after-movie die binnenkort gepost wordt.  Na afloop werden alle deelnemers getrakteerd op een gesponsorde hamburger van Bakx food en konden zij stoere verhalen uitwisselen onder het genot van een goed glas Belgisch fietsbier, Kwaremont. Op een verzoeknummer aan de DJ werd zelfs even gedanst.
Noteer alvast de derde zaterdag van oktober 2019 in jouw agenda om weer geld bij elkaar te fietsen voor onderzoek naar de oorzaak en behandeling van de slopende ziekte ALS!
Het bedrag dat dit jaar bij elkaar gefietst is, wordt binnenkort op deze site gepubliceerd.

Namens de organisatie,
Driek Verdonk

 

Hierbij een overzicht van de route, in het donker weet je dikwijls helemaal niet waar je bent.als2018

Sinds september 2018 zijn wij ook te volgen op Instagram via de link https://www.instagram.com/alshetlichtuitgaat.nl/
Wil je ook foto’s plaatsen op Instagram in relatie tot ons evenement? Gebruik dan #alshetlichtuitgaat in je tekst.

brandweerautoOok dit jaar een brandweer
Maar dan een klassieker “met dank aan de vrijwilligers van de brandweer Eindhoven”

 

 

KwaremontKwaremont
Het Belgisch fietsbiermerk, heeft toegezegd dit jaar zowel in de kantine als op de baan nadrukkelijk aanwezig te zijn. Dit kan alleen maar de gezelligheid bevorderen.

 

 

Trialbike demonstratie
Trialbike KloegOm de tijd te doden voor de start en de adrenaline wat te onderdrukken, zullen Henrik Kloeg en Joep van Steijn een trialbike demonstratie geven. Henrik en Joep zijn Brabantse talenten die beter op een wiel over een hindernis komen, dan velen van ons met twee wielen. Als ons dat al lukt.

Scan&Go
Onze derde editie zal geen wachttijd meer opleveren bij het inschrijven!! De inschrijftafel is o.a. bemand met twee scan&go apparaten. Dus schrijf je van tevoren in en neem je barcode mee.

DJ Peter
De DJ van afgelopen jaren is verhinderd. DJ Rini bracht ons in contact met DJ Peter.

Glow effect waterzuivering
Op de waterzuivering bouwt een kunstenaar, Rob van Rooy o.a. van Glow Eindhoven, in een van de gebouwen een licht en geluid show. Dit gaat er fraai uitzien! Voor de veiligheid zullen we in dit pand even van de fiets af moeten. Maar dan kun je er ook beter van genieten. In het pand zal ook de verlichting op de fiets uit moeten! Dit in verband met het effect.

Posters 
IMG 6022Op diverse plaatsen waar Atb rijders komen hebben we posters opgehangen, bij de Hut van Mie Pils, op de Atb baan van Best en het Joe Mann Paviljoen. Boven op de Gulberg in Nuenen. En de Vresselse Hut in Nijnsel.

AutostickerAuto stickers
Ook dit jaar heeft de Sticker Company de mooie 25 autostickers verzorgd. En vanaf 24 september zullen deze op 25 auto's op de achterruit te zien zijn.

 

Banners
IMG 6024Op verschillende plaatsen, zoals bij de Velosoof en langs de Rondweg bij de Atletiek Baan en bij diverse Atb tochten zullen onze 6 m lange banners hangen. Dit om toch zoveel mogelijk deelnemers te trekken op 20 oktober.

 

IMG 6018

 

 

Fietsshirt
Er is een kleine hoeveelheid fietsshirtjes gemaakt. Voor diegene die er een wil? Ze zijn op 20 oktober te koop voor 30 euro. Merk AGU met voor en achter bedrukking van ons logo en reclame van de sponsor Reklatex.

 

 

 

 

 Van nummerbordjes tot spatbord
IMG 6021IMG 5940Dit jaar krijgen de eerste 400 deelnemers een nummerbordje wat je kunt gebruiken als spatbordje. Je kunt je startnummer aan de bovenkant gebruiken of je draait het om en dan is een grijs exemplaar. Ook dit bordje wordt verzorgd door de Sticker Company. De getoonde foto’s zijn van het proefmodel.

 

 

 

Locatie IJzeren Man
Het aankomend talent DJGijsB staat te popelen om op zaterdag 20 oktober zijn muziekkeuze over de IJzeren Man te laten galmen. Elke rijder kan onder genot van een ‘licht’ alcoholisch drankje genieten van zijn kunnen.

Jan Zuring CheckEind juli 2018 ontving Jan Zuring uit handen van Driek Verdonk een symbolische cheque ter waarde van € 3799,50. Dit bedrag is de opbrengst van de Atb avondtocht “ALS het licht uit gaat” editie 2017. Dit bedrag komt volledig ten goede aan de stichting Ledro4life, een stichting die ALS projecten financieel ondersteunt.

Op het moment van de overhandiging zat Jan naar de Tour de France te kijken. Hij zette de tv graag uit om tijd te maken voor de reden van mijn bezoek. Jan is niet alleen een echte prater, maar ook een niet onverdienstelijke schrijver. Hij heeft drie boeken geschreven, waarvan de gedichtenbundel “Als het licht uit gaat” inmiddels is uitgegeven. Van deze bundel zijn er inmiddels al meer dan 1000 verkocht. Het resterende deel van de oplage (ruim 800 stuks) heeft hij beschikbaar gesteld om te verkopen. Daardoor kunnen wij het sponsorgeld van 2018 vergroten. De verkoopprijs is € 10 exclusief porto. De opbrengst gaat volledig naar onze organisatie “ALS het licht uit gaat”.

De bundel telt 40 korte gedichten en is een mengeling van leuke, ontroerende, originele teksten en onverwachte overpeinzingen over alledaagse en grote dingen. De inhoud is komisch met hier en daar een scherp randje, geschreven door een ras optimist.   

Wij zijn Jan erg dankbaar voor zijn gift. Jan Zuring is voor ons een levend voorbeeld hoe hard geld voor onderzoek naar ALS nodig is. Jan is ook het levende bewijs dat er - wanneer deze slopende ziekte jou treft –  toch ook nog veel van het leven te genieten valt!

Het weekeind van 2 en 3 juni was een deel van de organisatie van “ALS het licht uit gaat” actie tijdens LakeBike24 in Best.We reden in twee teams mee en werden respectievelijk 5e en 10e in de 6 uur marathon . Natuurlijk konden we het niet laten om onze ATBtocht van 20 oktober onder de aandacht te brengen.

IMG 5530

Beste bezoeker van deze site, als je op deze site bent gekomen heb je op een of andere manier iets met de ziekte ALS. Er is een nummer en clip gemaakt door de band After Years met een zeer toepasselijke tekst misschien wel leuk om er even naar te kijken.
Kijk voor meer op https://www.alsacties.nl/team/als-maten-tellen-10-juni-2018-gebouw-t

 

Wat kun je verwachten tijdens de avondtocht ‘Als het licht uit gaat’? in een vorige editie reed je met je fiets door een wasstraat dat het schuim je om de oren vloog. Werd je al eens verrast door vioolspel in het bos dat nog ver naklonk toen je er voorbij was? Kreeg je weleens een consumptie aangeboden door Pierlala de dood? Fietste je al eens tussen 20.000 frambozenstruiken door waar je alles op mocht eten wat er nog aanhing?
Al fietsend met je ATB, kom je op markante plekken in het groene gebied ten noordoosten van Eindhoven. Met eigen fietsverlichting beleef je deze avondtocht op een bijzondere manier. Door de landerijen van ‘n herder zul je schaapachtig worden nagekeken. Het bizarre terrein van de Waterzuivering is op zich al een mooi decor in de route. De verkenners verrassen ons zeker weer op hun terrein met obstakels en hindernissen. De afsluiting van de tocht is wederom in de sfeervolle kantine van Atletiek Eindhoven.
De opbrengst van deze ATB avondtocht komt voor 100% ten goede aan de stichting Ledro4life. Zij doneren het geld aan projecten van de stichting ALS. Alle sponsoren en de eigenaren van de terreinen die we doorkruisen leveren zonder daarvoor kosten in rekening te brengen hun producten en diensten. Eindhoven Atletiek stelt hun kantine en baan ter beschikking voor dit goede doel. Zelfs een deel van de baropbrengst.

De organisatie bedankt alle vrijwilligers en sponsoren die dit evenement mede mogelijk maken.

20171028 ALShetlichtuitgaat6